Αρχική σελίδα

 karditsa Restart: Η δύναμη βρίσκεται στις ιδέες. 

Οι νέοι στη πρώτη γραμμή !!!!  

Τελικά οι νέοι της Καρδίτσας απέδειξαν ότι έχουν ανοιχτά και δραστήρια μυαλά μιας και ο χώρος του Παυσιλύπου στον οποίο πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση του karditsa restart γέμισε από νέους ανθρώπους οι οποίοι μοιράστηκαν ιδέες μεταξύ τους. 

Σε αυτό  βοήθησαν φυσικά και οι συντονιστές ο Σταύρος Μεσσήνης, συνιδρυτής του συνεργατικού χώρου The Cube Athens και ο Δημήτριος Πόγκας, δημοσιογράφος επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας οι οποίοι  έκλεψαν την παράσταση και ξεσήκωσαν την νεολαία.  

Η πρώτη συνάντηση είχε τίτλο 

« ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» 

και πραγματοποιήθηκε σε φιλικό και χαλαρό κλίμα. 

Μέσα από αυτή τη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία στους νέους να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από κοινά θέματα ενδιαφέροντος. Έδωσαν υπόσχεση μεταξύ τους να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες ανοιχτές εκδηλώσεις στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ανταλλάξουν τις ιδέες τους αλλά και το εγχείρημα τους.

Αυτό είναι το karditsa restart το οποίο φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τα πιο δραστήρια μυαλά της πόλης, νέους ανθρώπους που αποπειρώνται να επιχειρήσουν, αλλά και όποιον άλλο περιλαμβάνει τον εαυτό του στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσει τη σειρά των εκδηλώσεων. Με λίγα λόγια, νέοι ή wannabe επιχειρηματίες, επενδυτές ή και όποιοι άλλοι ενδιαφερόμενοι, έρχονται κοντά για να γνωριστούν και να συζητήσουν για πιθανές συνέργειες, να ανταλλάξουν ιδέες και επαφές, εν τέλει να ωφελήσουν εαυτούς μέσα από ένα δημιουργούμενο χειροπιαστό social network. 

Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τους τοπικούς φορείς της πόλης (Σύλλογο Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας, την ΑΝ.ΚΑ Α.Ε  και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Καρδίτσας με συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων, τη Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας).


 Karditsa Restart: «Η Ανάπτυξη κρύβεται στις ιδέες σου. Σκέψου Δημιουργικά»

Πέμπτη 7/04 στο Παυσίλυπο στις 17:30 

1 Afisa Restart

 

 Η 1η συνάντηση έρχεται την Πέμπτη 7/04 στο Παυσίλυπο στις 17:30. facebook

Έχετε αναλογιστεί πόσες ιδέες μπορεί να πήγαν χαμένες, επειδή αυτοί τις σκέφτηκαν δεν είχαν δίπλα τους κατάλληλους ανθρώπους για να τους προσφέρουν τεχνογνωσία, ώστε να υλοποιηθούν μέσα από την ίδρυση μιας επιχείρησης; Ευκαιρία λοιπόν να μοιραστούμε τις ιδέες μας με άλλους ανήσυχους νέους της πόλης, μέσα από μια σειρά συναντήσεων που διοργανώνεται στην Καρδίτσα με τον γενικό τίτλο Karditsa restart. 

 Το karditsa restart φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τα πιο ανοικτά και δραστήρια μυαλά της πόλης, νέους ανθρώπους που αποπειρώνται να επιχειρήσουν, αλλά και όποιον άλλο περιλαμβάνει τον εαυτό του στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσει τη σειρά των εκδηλώσεων. Με λίγα λόγια, νέοι ή wannabe επιχειρηματίες, επενδυτές ή και όποιοι άλλοι ενδιαφερόμενοι, έρχονται κοντά για να γνωριστούν και να συζητήσουν για πιθανές συνέργειες, να ανταλλάξουν ιδέες και επαφές, εν τέλει να ωφελήσουν εαυτούς μέσα από ένα δημιουργούμενο χειροπιαστό social network.

Την πρώτη συνάντηση με τίτλο 

« ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ» 
θα συντονίσουν ο Σταύρος Μεσσήνης και ο Δημήτρης Πόγκας.
 

Ποιοι είναι οι συντονιστές; 

Ο Σταύρος Μεσσήνης, συνιδρυτής του συνεργατικού χώρου The Cube Athens, ο οποίος θα αναφερθεί στην ανάπτυξη οικοσυστημάτων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με βάση το παράδειγμα της πόλης Μπόλντερ στο Κολοράντο των ΗΠΑ, και στους τρόπους με τους οποίους μία περιφερειακή πόλη μπορεί να δημιουργήσει τη δική της κοινότητα επιχειρηματιών.
Ο Δημήτριος Πόγκας, δημοσιογράφος επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας, ο οποίος θα παρουσιάσει την ιστορική διαδρομή του ελληνικού startup οικοσυστήματος, παραδείγματα πρωτοβουλιών που λειτουργούν στην Ελλάδα, καθώς και επιτυχημένα και αποτυχημένα παραδείγματα startup εταιρειών στη χώρα
Καλούνται όλα τα ενεργά, δημιουργικά, εξωστρεφή και δραστήρια νεαρά μέλη της πόλης μας, σε ένα χαλαρό, χωρίς επισημότητες event. Ελάτε λοιπόν να γνωριστούμε, να συστηθούμε μεταξύ μας, να δημιουργήσουμε αλληλεπιδράσεις. Στο πρώτο event δεν θα υπάρξουν παρουσιάσεις project. Καλό είναι να ξεκινήσουμε με τη μεταξύ μας δικτύωση και γνωριμία και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες υποστήριξης του δικού μας τοπικού οικοσυστήματος.

Σχετικά με τα διαδικαστικά:
• Μαζευόμαστε κατά τις 17:30, σε φιλικό και ανεπίσημο κλίμα για νέες γνωριμίες κι ανταλλαγή απόψεων γύρω από κοινά θέματα ενδιαφέροντος νέων και δραστήριων ατόμων.
• Ο χώρος της συνάντησης είναι το Παυσίλυπο.
•Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο.
• Επιβαρύνεστε μόνον με ό,τι καταναλώσετε.
Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τους φορείς της πόλης μας που καλύπτουν τα έξοδα διοργάνωσης .
 

Λίγα λόγια για τους ομιλητές

Ο Σταύρος Μεσσήνης είναι ένας από τους βασικούς οργανωτές της ελληνικής επιχειρηματικής και tech startup σκηνής. Έγινε γνωστός ως ένας εκ των ιδρυτών του coLab, του πρώτου συνεργατικού χώρου εργασίας στην Αθήνα. Σήμερα είναι συνιδρυτής του συνεργατικού χώρου The Cube Athens. Είναι μέλος της παγκόσμιας ομάδας Facilitators του “Startup Weekend”, του μεγαλύτερου οργανισμού παγκοσμίως διοργάνωσης εκδηλώσεων επιχειρηματικότητας σε πόλεις ανά τον κόσμο.Έχει παρουσιάσει το Startup Weekend στην Κολωνία, στην Τζέντα, στο Κισινάου, στο Αμβούργο, στην Ουτρέχτη, στην Αθήνα και στη Λευκωσία. Είναι ο βασικός παρουσιαστής των συνεδρίων "The European Pirate Summit" στην Κολωνία και "Αmong The Gods" στην Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα ξεκίνησε το “Aurora Group”, ένα investment club που έχει στόχο να επενδύει στην νεανική επιχειρηματικότητα. Ο Σταύρος Μεσσήνης έχει ζήσει στη Νότια Αφρική, την Αγγλία, την Βραζιλία και την Ελλάδα και είναι πατέρας δύο αγοριών.

 

Ο Δημήτριος Πόγκας είναι δημοσιογράφος επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας με έδρα την Αθήνα. Παρακολουθεί εις βάθος τα startup και venture capital οικοσυστήματα της Ελλάδος, καθώς και την ευρύτερη ψηφιακή οικονομία. Έχει εργασθεί για την Delta Press, την οποία βοήθησε να δημιουργήσει και να καθιερώσει το Startupper.gr ως το σημαντικότερο σημείο πληροφόρησης για την τεχνολογική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Ο Δημήτριος είναι επίσης ενεργός στον τομέα της δημοσιογραφίας δεδομένων και δημοσιεύει τα γραφήματα και τις αναλύσεις του στο: demetriospogkas.com. Η δουλειά του στις startups, την τεχνολογία και το data journalism έχει επίσης εμφανισθεί σε διάφορες εκδόσεις όπως The Huffington Post Greece, The Global Post, Fortune Greece, Berlin Valley Magazine, The Hundert και άλλες. Ο Δημήτριος είναι ενεργό μέλος της πανευρωπαϊκής ένωσης νέων δημοσιογράφων European Youth Press, συμμέτεχοντας στη βασική συντακτική ομάδα του περιοδικού της ένωσης Orange Magazine.

 


 

Ενεργά Προγράμματα


 ΕΣΠΑ

 Επιδοτήσεις που υπάρχουν στην χώρα μας, θα ανατρέχεις στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ, εκεί μπορείς να αναζητήσεις ότι σε ενδιαφέρει ανά περιφέρεια, ανά δραστηριότητα και ανά ομάδα επιδοτούμενων. Σύνδεσμος: www.espa.gr 


 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, ανά κράτος μέλος της ΕΕ, που αφορά κυρίως επιδοτήσεις που στηρίζει η ΕΕ μέσω τραπεζικού δανεισμού και εταιρειών επιχειρηματικού κεφαλαίου.

Σύνδεσμος του Europa http://europa.eu/youreurope/business/funding-grants/access-to-finance/index_el.htm 


 ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ 

Για να προσανατολιστείς σχετικά με τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία και για τις Δράσεις που χρηματοδοτούν μπορείς να ανατρέξεις στον «ΟΔΗΓΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ» που έχει πρόσφατα εκδοθεί από τον Ευρωβουλευτή κ. Δ. Παπαδημούλη, τον Ιούνιο του 2015 και τον οποίο έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Κέντρου μας, στο σύνδεσμο: http://europedirect.acci.gr/wp-content/uploads/2015/07/xrimatodotisi.pdf

 

 

  

eur.etos.politon

ec representation

button ep2 el

logo20ket

logo teameurope

  logo Teachers4Europe

button teacherscorner el

oikonomiki krisi

eu

Eurostat

Eurobarometer

epso el

EURES