Αρχική σελίδα

state-union-2017

"Να ανοίξουμε τα πανιά μας"

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, εκφώνησε σήμερα την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης το 2017, ενώπιον των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, όπου παρουσίασε τις προτεραιότητές του για το προσεχές έτος και εξέθεσε το όραμά του για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2025. Παρουσίασε έναν Χάρτη Πορείας για πιο Ενωμένη, πιο Ισχυρή και πιο Δημοκρατική Ένωση.

13/09/2017

«Ο άνεμος πνέει και πάλι ούριος για την Ευρώπη. Αλλά δεν θα προχωρήσουμε, αν δεν εκμεταλλευτούμε τον άνεμο αυτό. (...) Θα πρέπει να χαράξουμε την πορεία μας για το μέλλον. Όπως έγραψε ο Μαρκ Τουέιν, σε μερικά χρόνια από τώρα θα είμαστε πιο απογοητευμένοι για όσα δεν κάναμε, παρά για όσα κάναμε. Τώρα είναι η ώρα να φτιάξουμε μια πιο ενωμένη, πιο ισχυρή και πιο δημοκρατική Ευρώπη για το 2025.»

Η ομιλία του Προέδρου κ. Γιούνκερ είναι διαθέσιμη εδώ.

Η ομιλία του Προέδρου κ. Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνοδεύτηκε από την εξαγγελία συγκεκριμένων πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το εμπόριο, τον έλεγχο των επενδύσεων, την κυβερνοασφάλεια, τη βιομηχανία, τα δεδομένα και τη δημοκρατία, κατά τρόπον ώστε οι λόγοι να μετουσιωθούν αμέσως σε πράξεις.

Μια σειρά ενημερωτικών δελτίων που δημοσιεύονται σήμερα αναπτύσσουν τα βασικά μηνύματα της ομιλίας του Προέδρου.

Βλ. το πλήρες δελτίο τύπου εδώ.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος κ. Γιούνκερ και ο πρώτος Αντιπρόεδρος, κ. Τίμερμανς, έστειλαν σήμερα επιστολή προθέσεων στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην προεδρία του Συμβουλίου, όπου αναπτύσσονται αναλυτικά οι ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η Επιτροπή, νομοθετικά και με άλλες πρωτοβουλίες, έως το τέλος του προσεχούς έτους.

Ειδική ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο με όλες τις πληροφορίες σχετικά με την Κατάσταση της Ένωσης, η οποία περιέχει και το φυλλάδιο για την Κατάσταση της Ένωσης 2017 όπου περιλαμβάνονται:

Η εγκεκριμένη ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης

Η επιστολή προθέσεων

Η πρόοδος σχετικά με τις δέκα προτεραιότητες της Επιτροπής

Ο Χάρτης Πορείας για μια πιο Ενωμένη, πιο Ισχυρή και πιο Δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση

Δείτε μαγνητοσκοπημένη την ομιλία του Προέδρου Γιούνκερ για την Κατάσταση της Ένωσης το 2017 εδώ. 


 Ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης 2017


Ο πρόεδρος Γιούνκερ θα εκφωνήσει την επόμενη ομιλία του την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 και θα ανακοινώσει τις προτεραιότητες της Επιτροπής έως το τέλος της θητείας της.

11/09/2017

Η «Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είναι μια ετήσια ομιλία που εκφωνεί κάθε Σεπτέμβριο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώπιον ης ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος Γιούνκερ θα εκφωνήσει την επόμενη ομιλία του την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 και θα ανακοινώσει τις προτεραιότητες της Επιτροπής έως το τέλος της θητείας της.

Η ομιλία αυτή πραγματοποιείται σε μια περίοδο μεταβαλλόμενης πολιτικής και οικονομικής συγκυρίας και αποτελεί μέρος της προσπάθειας της ΕΕ για ένα μέλλον με ασφάλεια, ευημερία και χωρίς αποκλεισμούς για την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα:  https://ec.europa.eu/commission/state-union-2017_el

Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΕBS+.   

Επίσης θα πραγματοποιηθεί ζωντανή μετάδοση από τη σελίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Facebook σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση στο twitter με #SOTEU.

 


 

Ενεργά Προγράμματα


 ΕΣΠΑ

 Επιδοτήσεις που υπάρχουν στην χώρα μας, θα ανατρέχεις στην ιστοσελίδα του ΕΣΠΑ, εκεί μπορείς να αναζητήσεις ότι σε ενδιαφέρει ανά περιφέρεια, ανά δραστηριότητα και ανά ομάδα επιδοτούμενων. Σύνδεσμος: www.espa.gr 


 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, ανά κράτος μέλος της ΕΕ, που αφορά κυρίως επιδοτήσεις που στηρίζει η ΕΕ μέσω τραπεζικού δανεισμού και εταιρειών επιχειρηματικού κεφαλαίου.

Σύνδεσμος του Europa http://europa.eu/youreurope/business/funding-grants/access-to-finance/index_el.htm 


 ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ 

Για να προσανατολιστείς σχετικά με τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία και για τις Δράσεις που χρηματοδοτούν μπορείς να ανατρέξεις στον «ΟΔΗΓΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ» που έχει πρόσφατα εκδοθεί από τον Ευρωβουλευτή κ. Δ. Παπαδημούλη, τον Ιούνιο του 2015 και τον οποίο έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Κέντρου μας, στο σύνδεσμο: http://europedirect.acci.gr/wp-content/uploads/2015/07/xrimatodotisi.pdf

 

 

  

eur.etos.politon

ec representation

button ep2 el

logo20ket

logo teameurope

  logo Teachers4Europe

button teacherscorner el

oikonomiki krisi

eu

Eurostat

Eurobarometer

epso el

EURES