Ευρωπαϊκή Συνάντηση Αγροτικής Αειφορίας 17-21 Μαΐου 2017  

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21 Μαΐου στη Λ.Πλαστήρα η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Αγροτικής Αειφορίας του ForumSynergies, η οποία έλαβε χώρα στην Καρδίτσα το διάστημα από 17-21 Μαΐου 2017. 

Το κεντρικό σημείο του φετινού φόρουμ ήταν η κοινωνική οικονομία, οι συνεταιρισμοί και οι από τη βάση πρωτοβουλίες και δίκτυα στις γεωργικές περιοχές της Ελλάδας. 

Η τριήμερη συνάντηση ήταν μια ευκαιρία να συνεβρεθούν άνθρωποι από όλη την Ευρώπη, με κοινό πνεύμα στην συνεργασία και δράση για αειφόρο αγροτική ανάπτυξη 

Έγιναν επισκέψεις σε επιτυχημένες προσπάθειες αειφόρων πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο, σε μια περιοχή με έντονο το αίσθημα κοινωνικών δράσεων. Οι συναντήσεις αγροτικής αειφορίας που διοργανώθηκαν από το ForumSynergies, είναι μια ζωντανή ανταλλαγή εμπειριών και πρακτικής γνώσης μεταξύ τοπικών παραγόντων, κοινωνικών οργανώσεων και πολιτικών φορέων από όλη την Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές και υπόβαθρα, ενημερώθηκαν και έμαθαν επί τόπου, για αειφόρες πρακτικές στη γεωργία, στις οικονομικές δραστηριότητες και παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα για διεύρυνση του δικτύου ανθρώπων και οργανισμών. 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε την σκιαγράφηση του τοπίου της αειφόρου ανάπτυξης στα χρόνια της κρίσης ,την κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, την εξερεύνηση των γεωργικών δραστηριοτήτων στη Λ.Πλαστήρα και το νομό Καρδίτσας με εκδρομές και περιηγήσεις σε τοπικά εγχειρήματα όπως τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, την ΑΝ.ΚΑ ΑΕ στην οποία έγινε προβολή του Οικοσυστήματος Κοινωνικών επιχειρήσεων της Καρδίτσας και συμμετείχε και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Καρδίτσας, το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, τον ΑΣ Στέβιας, την ΕΣΕΚ ΣΥΝ.ΠΕ, τον ΑΣ ΕΥΚΑΡΠΟΝ, την Οικόσφαιρα και συγκεκριμένα στο αγρόκτημα του κ.Βασιλάκου και τέλος έγινε παρουσίαση των ιδρυμάτων της πόλης της Καρδίτσας(Αλεξόπουλου, Βαλταδώρου, Αλαμανή) 

 

  

eur.etos.politon

ec representation

button ep2 el

logo20ket

logo teameurope

  logo Teachers4Europe

button teacherscorner el

oikonomiki krisi

eu

Eurostat

Eurobarometer

epso el

EURES