__________

Εμπορία ανθρώπων: Καθορισμός προτεραιοτήτων για επιτάχυνση της δράσης της ΕΕ

Δελτίο Τύπου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, 04/12/2017

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε σειρά συγκεκριμένων δράσεων για την καλύτερη πρόληψη της παράνομης διακίνησης ανθρώπων. Με βάση τη στρατηγική της ΕΕ και υπό το φως των πρόσφατων προκλήσεων στο μεταναστευτικό, στην οικονομία και στην ασφάλεια, η Επιτροπή έθεσε σήμερα προτεραιότητες για τον προσδιορισμό των βασικών τομέων που απαιτούν άμεση δράση από την ΕΕ και από τα κράτη μέλη ώστε να ανακοπεί η δράση των διακινητών, να ενισχυθούν τα δικαιώματα των θυμάτων και να ενταθούν οι εσωτερικές και οι εξωτερικές προσπάθειες. Περισσότερα..

__________

Δήλωση των Ευρωπαϊκών θεσμών για την συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο που επετεύχθη με τις ελληνικές αρχές

Δελτίο Τύπου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, 04/12/2017

«Οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία με τις ελληνικές αρχές, σε υπηρεσιακό επίπεδο, σχετικά με τη δέσμη μέτρων πολιτικής που υποστηρίζει το πρόγραμμα ΕΜΣ. Αυτή θα υποβληθεί στοEurogroupτην προσεχή Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017. Οι ελληνικές αρχές σκοπεύουν να υλοποιήσουν τα απαραίτητα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της 3ηςαξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν.». Περισσότερα..

__________

Δίκαιη φορολόγηση: Νέα εργαλεία για την καταπολέμηση της απάτης στον τομέα του ΦΠΑ

Δελτίο Τύπου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, 30/11/2017

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα νέα εργαλεία που θα θωρακίσουν το σύστημα φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) της ΕΕ έναντι της απάτης και θα καλύψουν τα κενά που μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλης κλίμακας απάτες στον τομέα του ΦΠΑ. Περισσότερα..

__________

Erasmus+: άλλη μία χρονιά ρεκόρ

Δελτίο Τύπου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα,30/11/2017

Σήμερα, καθώς οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 30ή επέτειο του προγράμματος Erasmus φτάνουν στο τέλος τους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποβάλλει έκθεση σχετικά με τα επιτεύγματα του προγράμματος Erasmus+ το 2016. Περισσότερα.. 

__________

Brexit: Απόφαση των 27 για την μετεγκατάσταση των οργανισμών που έχουν έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Δελτίο Τύπου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, 21/11/2017

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στις 20/11 στη σύνοδο του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων (σύνθεση άρθρου 50) για τη μετεγκατάσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) και της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ) στο Άμστερνταμ και το Παρίσι, αντίστοιχα. Οι δύο αυτοί οργανισμοί εδρεύουν επί του παρόντος στο Λονδίνο. Περισσότερα..

__________

Κρατικές Ενισχύσεις: Δεν συνεπάγονται ενίσχυση τα περισσότερα ελληνικά μέτρα για την "Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα"

Δελτίο Τύπου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, 20/11/2017

Διαταγή ανάκτησης μέρους της δημόσιας στήριξης για τις μη στρατιωτικές δραστηριότητες. Περισσότερα..

__________

15 Νοεμβρίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης για τα Αντιβιοτικά

Δελτίο Τύπου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, 15/11/2017

Δήλωση του κ. Βιτένις Αντρουκάιτις, Επιτρόπου αρμόδιου για την υγεία και για την ασφάλεια των τροφίμων, και του κ. Κάρλος Μοέδας, Επιτρόπου αρμόδιου για την έρευνα, την επιστήμη και την καινοτομία. Περισσότερα..

__________

Οι Σέρρες, υποψήφια πόλη για Ευρωπαϊκό Πράσινο Βραβείο

Δελτίο Τύπου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, 27/10/2017

28 πόλεις από 21 χώρες από όλη την Ευρώπη συναγωνίζονται για τα βραβεία Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης καθώς και για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Φύλλο 2019. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό πόλεων που συμμετέχουν στην ιστορία των δύο διοργανώσεων. Ανάμεσά τους και οι Σέρρες! Περισσότερα..

__________

Δημοσίευση ενημερωτικής έκθεσης για το Πρόγραμμα Στήριξης της Ελλάδας από τον ΕΜΣ

Δελτίο Τύπου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, 13/11/2017

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων) δημοσίευσε σήμερα Ενημερωτική Έκθεση με τίτλο "Το Πρόγραμμα Στήριξης της Σταθερότητας για την Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) – Πρώτη και Δεύτερη Αξιολόγηση". Περισσότερα..

__________

Συνεργασία Ελλάδας-ΕΕ για την πληροφορική υψηλών επιδόσεων

Δελτίο Τύπου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, 13/11/2017

Η Ελλάδα είναι η 12η χώρα που υπογράφει τη Διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πληροφορική υψηλών επιδόσεων (HPC), συμμετέχοντας στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναπτύξει την επόμενη γενιά υποδομών πληροφορικής και δεδομένων. Περισσότερα..

__________

Ουσιαστική πρόοδο ως προς την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού προσδοκά η ΕΕ

Δελτίο Τύπου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, 06/11/2017

Η ΕΕ προσδοκά ότι η φετινή Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP 23) θα επιβεβαιώσει εκ νέου τη δέσμευση της διεθνούς κοινότητας για την ενίσχυση της παγκόσμιας αντίδρασης στην κλιματική αλλαγή και για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού. Περισσότερα..

__________

30 δισ. ευρώ σε νέες λύσεις για την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων και την προώθηση καινοτομιών αιχμής

Δελτίο Τύπου Αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, 31/10/2017

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε στις 27 Οκτωβρίου τον τρόπο με τον οποίο θα δαπανηθούν 30 δισ. ευρώ του ευρωπαϊκού προγράμματος χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας «Ορίζοντας 2020» κατά την περίοδο 2018-2020, συμπεριλαμβανομένων 2,7 δισ. ευρώ για την ώθηση ενός Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας.Περισσότερα..

 

  

eur.etos.politon

ec representation

button ep2 el

logo20ket

logo teameurope

  logo Teachers4Europe

button teacherscorner el

oikonomiki krisi

eu

Eurostat

Eurobarometer

epso el

EURES