Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, παιχνίδια, κεράσματα, κουίζ, πολύγλωσες ιστορίες, παραδόσεις των Χριστουγέννων από την Γερμανία και όχι μόνο, σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε στο «Σπίτι των Δραστηριοτήτων». Θα ταξιδέψουμε χριστουγεννιάτικα στην Ελλάδα τη Γερμανία και την Ευρώπη, και θα μοιραστούμε έθιμα και συνήθειες που μας ενώνουν γιορτινά. Το φετινό θέμα της Παυσιλυπούπολης, «Κάστρα και Ιππότες», σχετίζεται άμεσα με την ιστορία και τον πολιτισμό της Γερμανίας.

Pasilipoupoli poster

Οι χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες, διοργανώνονται σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφόρησης EuropeDirect Καρδίτσας και το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης στο πλαίσια του προγράμματος Glossomobil, εκπρόσωποι του οποίου θα παρευρεθούν στις εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν περίπου 750 μαθητές Β' Λυκείου και 60 συνοδοί εκπαιδευτικοί και περιελάμβανε θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση

Afisa odiki

 Μεγάλη απήχηση στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς, καθώς και τους πολίτες που παρακολούθησαν την ανοιχτή εκδήλωση, είχε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Καν' το σωστά” με θέμα την οδική ασφάλεια που υλοποίησε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”και τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας.

Στην υλοποίηση του προγράμματος συνέβαλε οικονομικά η “Κεντρική Οδός ΑΕ” που έχει αναλάβει την κατασκευή του Ε65 καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του κόστους του προγράμματος, το οποίο παρακολούθησαν 750 περίπου μαθητές Β' Λυκείου σχολείων του Δήμου Καρδίτσας, αλλά και άλλων δήμων της περιοχή μας που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον και περιελάμβανε θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση από στελέχη του Ι.Ο.Α.Σ. 

Το θεωρητικό μέρος του προγράμματος υλοποιήθηκε στην αίθουσα του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας και περιελάμβανε ομιλία και συζήτηση, προβολή παρουσίασης και videos. 

Η βιωματική εκπαίδευση υλοποιήθηκε σε στεγασμένο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, όπου οι μαθητές αξιοποιώντας ειδικό εξοπλισμό του Ινστιτούτου και συγκεκριμένα προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου, προσομοιωτή πρόσκρουσης, γυαλιά προσομοίωσης μέθης, και ζυγαριά συσχέτισης βάρους – ταχύτητας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από βιωματικές διαδικασίες τους κινδύνους των δρόμων, τις συνέπειες λανθασμένων αποφάσεων και κακής συμπεριφοράς, τα λάθη που κάνουν οι οδηγοί στο δρόμο και τους κινδύνους που μπορούν αυτά να προκαλέσουν.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε και μια εκδήλωση θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης ανοιχτή για το κοινό, την οποία παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες.

Κοινή ήταν η εκτίμηση όλων οτι το πρόγραμμα είχε πολύ θετικό αντίκτυπο στους μαθητές που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο το θεωρητικό, όσο και το βιωματικό στάδιο της εκπαίδευσης και θα είναι τεράστιο κέρδος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους αν, ως μελλοντικοί οδηγοί, εφαρμόσουν έστω και ένα μέρος όσων είδαν, άκουσαν και βίωσαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Ο Δήμος Καρδίτσας ευχαριστεί το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” και τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας για τη συνεργασία, την “Κεντρική Οδός ΑΕ¨” για την οικονομική της συμβολή, καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας και το 1ο ΕΠΑΛ για την παραχώρηση του χώρου τους για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος.

Ημερίδα με θέμα «Το ενεργειακό ισοζύγιο του Νομού Καρδίτσας»

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας- Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας,η Αναπτυξιακή Καρδίτσας και το Europe Direct Καρδίτας σας προσκαλούν σε ημερίδα με θέμα «Το ενεργειακό ισοζύγιο του Νομού Καρδίτσας», που διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος INTENSSS-PA. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΔ (Μεγ. Αλεξάνδρου 34-1ος όροφος). 
Στη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί το ενεργειακό ισοζύγιο του Νομού Καρδίτσας και θα συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα για τον ρόλο των μηχανικών στη διαχείριση ενεργειακών θεμάτων και τα σενάρια εξέλιξης του ενεργειακού συστήματος της περιοχής στο μέλλον, με προοπτική αξιοποίησης των ΑΠΕ. 
Η ημερίδα είναι ανοικτή προς το κοινό.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 06-11-2017 

Από το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. 

Το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε., μετά από πρόσκληση της κας Παπαλέξη και σε συνεργασία με τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Λεονταρίου, πραγματοποίησε την Δευτέρα 06/11/2017 ενημερωτική εκδήλωση για την Πολυγλωσσία. Επίσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Ε.Ε και οι εκπαιδευτικοί για το πρόγραμμα Teachers4Europe.

Δείτε περισσότερα εδώ.


 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 11-10-2017

Από το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές επισκέψεις του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Καρδίτσας με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών

Δείτε περισσότερα εδώ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 04-10-2017

Από το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.

Ενημερωτική εκδήλωση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ | Φωτογραφίες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 27-09-2017

Από το Europe Direct Καρδίτσας της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.

Ενημερωτική εκδήλωση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στο 3ο και 13ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ | Φωτογραφίες

 Επικύρωση συνεργασίας του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας και της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του διακρατικού σχεδίου Daphne III με τίτλο «WEGO! Women Economic-independence and Growth Opportunity» - JUST/2014/RDAP/AG/VICT/7365, για την ενδυνάμωση της Γυναικείας Οικονομικής Ανεξαρτησίας, το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας και η ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. δια του Γραφείου Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας επικύρωσαν την συνεργασία τους με την υπογραφή Πρωτόκολλου Συνεργασίας.

WCK ANKA 1

Το πρόγραμμα WeGo! χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει διάρκεια 2 χρόνια (2016-2018) και υλοποιείται από μια σύμπραξη 15 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών (Μ.Κ.Ο.) από 7 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με επικεφαλής εταίρο την ActionAid Italia Onlus. Το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας είναι το μοναδικό Συμβουλευτικό Κέντρο για γυναίκες θύματα βίας που συμμετέχει από την Ελλάδα.

Κύριος στόχος του σχεδίου είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών που παρέχουν τα Κέντρα Στήριξης Γυναικών / Καταφύγια / Ξενώνες στις γυναίκες θύματα συντροφικής βίας και κυρίως στον τομέα της ενδυνάμωσης μέσω της συμβουλευτικής διαδικασίας, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στην αγορά εργασίας, με τελικό στόχο την οικονομική τους ανεξαρτησία.

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ.

17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Αφιερώνεται στις φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές καλλιέργειας

21-24 Σεπτέμβρη 2017 / Άλσος Παυσιλύπου

AFISA OIKOLOGIKHS 2017

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

16-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Επιλέγω την έξυπνη κινητικότητα στο δρόμο για το μέλλον

Ο Δήμος Καρδίτσας μαζί με φορείς εθελοντές συλλόγους και σχολεία συμμετέχει ενεργά στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ από τις 16-22 Σεπτεμβρίου 2017 διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά το ποδήλατο και τους πεζούς.

 Afisa 1 Afisa Pr

Κυριακή 17/9 2017 και ώρα 10.30 π.μ.,  ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

με κλήρωση 12 ποδηλάτων. Η αφετηρία θα είναι στην οδό Μπλατσούκα στο ύψος του ξενοδοχείου ΑΡΝΗ και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας. Η ποδηλατοβόλτα θα πραγματοποιηθεί στο μήκος της οδού Φαναρίου έως το ύψος της διασταύρωσης του οικισμού Κόμπελος.    

Podilatikos afisa

 Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

state-union-2017

"Να ανοίξουμε τα πανιά μας"

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, εκφώνησε σήμερα την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης το 2017, ενώπιον των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, όπου παρουσίασε τις προτεραιότητές του για το προσεχές έτος και εξέθεσε το όραμά του για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2025. Παρουσίασε έναν Χάρτη Πορείας για πιο Ενωμένη, πιο Ισχυρή και πιο Δημοκρατική Ένωση.

13/09/2017

«Ο άνεμος πνέει και πάλι ούριος για την Ευρώπη. Αλλά δεν θα προχωρήσουμε, αν δεν εκμεταλλευτούμε τον άνεμο αυτό. (...) Θα πρέπει να χαράξουμε την πορεία μας για το μέλλον. Όπως έγραψε ο Μαρκ Τουέιν, σε μερικά χρόνια από τώρα θα είμαστε πιο απογοητευμένοι για όσα δεν κάναμε, παρά για όσα κάναμε. Τώρα είναι η ώρα να φτιάξουμε μια πιο ενωμένη, πιο ισχυρή και πιο δημοκρατική Ευρώπη για το 2025.»

Η ομιλία του Προέδρου κ. Γιούνκερ είναι διαθέσιμη εδώ.

Η ομιλία του Προέδρου κ. Γιούνκερ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνοδεύτηκε από την εξαγγελία συγκεκριμένων πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το εμπόριο, τον έλεγχο των επενδύσεων, την κυβερνοασφάλεια, τη βιομηχανία, τα δεδομένα και τη δημοκρατία, κατά τρόπον ώστε οι λόγοι να μετουσιωθούν αμέσως σε πράξεις.

Μια σειρά ενημερωτικών δελτίων που δημοσιεύονται σήμερα αναπτύσσουν τα βασικά μηνύματα της ομιλίας του Προέδρου.

Βλ. το πλήρες δελτίο τύπου εδώ.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος κ. Γιούνκερ και ο πρώτος Αντιπρόεδρος, κ. Τίμερμανς, έστειλαν σήμερα επιστολή προθέσεων στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στην προεδρία του Συμβουλίου, όπου αναπτύσσονται αναλυτικά οι ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η Επιτροπή, νομοθετικά και με άλλες πρωτοβουλίες, έως το τέλος του προσεχούς έτους.

Ειδική ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο με όλες τις πληροφορίες σχετικά με την Κατάσταση της Ένωσης, η οποία περιέχει και το φυλλάδιο για την Κατάσταση της Ένωσης 2017 όπου περιλαμβάνονται:

Η εγκεκριμένη ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης

Η επιστολή προθέσεων

Η πρόοδος σχετικά με τις δέκα προτεραιότητες της Επιτροπής

Ο Χάρτης Πορείας για μια πιο Ενωμένη, πιο Ισχυρή και πιο Δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση

Δείτε μαγνητοσκοπημένη την ομιλία του Προέδρου Γιούνκερ για την Κατάσταση της Ένωσης το 2017 εδώ. 


 Ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης 2017


Ο πρόεδρος Γιούνκερ θα εκφωνήσει την επόμενη ομιλία του την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 και θα ανακοινώσει τις προτεραιότητες της Επιτροπής έως το τέλος της θητείας της.

11/09/2017

Η «Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είναι μια ετήσια ομιλία που εκφωνεί κάθε Σεπτέμβριο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώπιον ης ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος Γιούνκερ θα εκφωνήσει την επόμενη ομιλία του την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 και θα ανακοινώσει τις προτεραιότητες της Επιτροπής έως το τέλος της θητείας της.

Η ομιλία αυτή πραγματοποιείται σε μια περίοδο μεταβαλλόμενης πολιτικής και οικονομικής συγκυρίας και αποτελεί μέρος της προσπάθειας της ΕΕ για ένα μέλλον με ασφάλεια, ευημερία και χωρίς αποκλεισμούς για την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα:  https://ec.europa.eu/commission/state-union-2017_el

Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΕBS+.   

Επίσης θα πραγματοποιηθεί ζωντανή μετάδοση από τη σελίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Facebook σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Παρακολουθήστε τη συζήτηση στο twitter με #SOTEU.

 Επιμορφωτική δράση Teachers4Europe 2017-1018, για εκπαιδευτικούς της Α' βάθμιας και Β' βάθμιας εκπαίδευσης.

logo Teachers4Europe

Το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης της Δ/νσης Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠ.Π.Ε.Θ., η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργανώνουν την επιμορφωτική δράση Teachers4Europe 2017-2018. Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο. Η υποβολή υποψηφιοτήτων θα είναι δυνατή από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2017 στην ιστοσελίδα www.teachers4europe.gr. Για τις προσκλήσεις ενδιαφέροντος και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ανωτέρω ιστοσελίδα. Κατεβάστε το αρχείο εδώ.

Passenger Rights

Message by Violeta Bulc, EU Commissioner for Transport (short version)

 

 

 

  

eur.etos.politon

ec representation

button ep2 el

logo20ket

logo teameurope

  logo Teachers4Europe

button teacherscorner el

oikonomiki krisi

eu

Eurostat

Eurobarometer

epso el

EURES