2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας: «Ανοίγοντας την πόρτα της Ευρώπης…»  

Στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας με τίτλο «Ανοίγοντας την πόρτα της Ευρώπης…» που υλοποιείται τη φετινή σχολική χρονιά στο 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας,

πραγματοποιήθηκε δίωρη ενημερωτική δράση για τους μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου, με στόχο την ενημέρωσή τους σχετικά με τις δυνατότητες απασχόλησής τους στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας και τους φορείς που μπορούν να τους βοηθήσουν στην επιτυχημένη μετάβασή τους από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας.

Η δράση περιελάμβανε τρεις θεματικές:

  1. 1)  Ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Απασχόλησης EURES από τον κ. Πάλλα Στέφανο, σύμβουλο EURES για τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας. Η διαβίωση και η εργασία σε μια άλλη χώρα γίνεται μια όλο και πιο δημοφιλής και επιτακτική πολλές φορές επιλογή για τους Ευρωπαίους κάθε ηλικίας. Όλο και περισσότερο τα άτομα αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η εργασία στο εξωτερικό για κάποιο χρονικό διάστημα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο των δεξιοτήτων και να αυξήσει τις ευκαιρίες για την εύρεση μιας καλύτερης εργασίας στο μέλλον. Κύριοι στόχοι του EURES είναι:

• Να ενημερώνει, να καθοδηγεί και να παρέχει συμβουλές σε εργαζόμενους που ενδέχεται να μετακινηθούν σε άλλη χώρα σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης, καθώς και σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στον Eυρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

• Να βοηθά τους εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν εργαζόμενους από άλλες χώρες.

• Να παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση σε εργαζόμενους και εργοδότες στις διασυνοριακές περιοχές.

Δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία στους μαθητές να ενημερωθούν για την ύπαρξη αυτής της Πανευρωπαϊκής δικτυακής πύλης για την εργασία, μέσω της οποίας μπορούν να εξερευνήσουν τις επαγγελματικές και μαθησιακές δυνατότητες που τους ανοίγονται στην Ευρώπη. ( https://ec.europa.eu/eures/)

  1. 2)  Ενημέρωση για το ρόλο του Εργασιακού Συμβούλου του ΟΑΕΔ από την κα Τσέλικα Παναγιώτα, Εργασιακό Σύμβουλο Εργοδοτών στον ΟΑΕΔ Καρδίτσας.
  2. 3)  Ενημέρωση για τη λειτουργία και το ρόλο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Καρδίτσας EuropeDirect, που στεγάζεται στην Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.Κ.Α), από τις κυρίες Καβράκη Παναγιώτα και Κατσέα Χρύσα, συνεργάτες του EuropeDirect Καρδίτσας.

Την ενημέρωση παρακολούθησε και η κα Μπουρντούβαλη Δέσποινα, Σύμβουλος Κ.Π.Α. 2 του ΟΑΕΔ Καρδίτσας. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος κα Πάσχου Αικατερίνη, ΠΕ19 και κα Πιντζοπούλου Ελένη, ΠΕ03 ευχαριστούν θερμά και δια μέσου του τύπου όλους τους προσκεκλημένους ομιλητές/τριες για την άψογη συνεργασία και την άρτια ενημέρωση που παρείχαν στους μαθητές. Περισσότερα..

 

  

eur.etos.politon

ec representation

button ep2 el

logo20ket

logo teameurope

  logo Teachers4Europe

button teacherscorner el

oikonomiki krisi

eu

Eurostat

Eurobarometer

epso el

EURES